Browsing by Author "SILVA, Rafael Teobaldo da"
Now showing 1 - 9 of 9
- Results Per Page
- Sort Options
- Item Administração e Economia Agroindustrial: marketing e gestão do agronegócio(Centro Universitário da Fundação de Ensino Octávio Bastos, 2023-11-30) SOUZA, Cristiano Gonzaga de; SANTOS, Guilherme Miller C.; ROSA, Lucas Ulisses Gomes; SILVEIRA, Marcos Donizetti da Costa; SILVA, Marc Bradaschia e; SILVA, Rafael Teobaldo da; TOMÉ, Adilson Bazzoti; LEÃO, Catarina Paredes FalsarellaWe are a processing company and manufacturer of top quality soil, substrate and soil conditioners, serving the “Garden” sector in the areas of gardening, landscaping, floriculture, lawn and agricultural coverings. We use top-of-the-line materials, with our soil fertilized and sieved using fine-grained rotating sieves, meeting the needs of the most demanding landscapers.
- Item Análise de Solo - Café(Centro Universitário da Fundação de Ensino Octávio Bastos, 2023-10-25) SOUZA, Cristiano Gonzaga de; SANTOS, Guilherme Miller C.; MARIANO, José Leomardo Castoldi; ROSA, Lucas Ulisses Gomes; SILVEIRA, Marcos Donizete da Costa; SILVA, Rafael Teobaldo da-
- Item Estudo de Caso de Semeadura de Milho(Centro Universitário da Fundação de Ensino Octávio Bastos, 2023-10-20) SOUZA, Cristiano Gonzaga de; SANTOS, Guilherme Miller C.; ROSA, Lucas Ulisses Gomes; SILVEIRA, Marcos Donizete da Costa; SILVA, Rafael Teobaldo da; BORGESRA, Caio Renato Soldati; SILVA, Marc Bradaschia eThis is an academic work in which the group was proposed to conduct the sowing and growth assessments of a single crop, in the In this case, the crop chosen was corn, with the use of plastic trays, with depths of 3 cm, 5 cm and 10 cm, with 5 seeds for each depth, individually. Therefore, the objective of the work will be to evaluate the implications of the sowing depth used by rural producers correlating with information on germination and seedling growth.
- Item Influência dos indicadores zootécnicos em uma fazenda produtora de bovinos de corte ou leite(Centro Universitário da Fundação de Ensino Octávio Bastos, 2023-06-30) SOUZA, Cristiano Gonzaga de; SANTOS, Guilherme Miller C.; ROSA, Lucas Ulisses Gomes; SILVEIRA, Marcos Donizete da Costa; SILVA, Rafael Teobaldo da; VERDURICO, Lenita Camargo; COSTA, Caroline RabeloThis involves studies focused on animal husbandry for ruminants and non-ruminants, as well as the use of data linked to agricultural experimentation. The objective of the work involves a case study in which a group composed of agronomists were hired to develop a rural extension project for an agricultural production unit, in particular, in the present work, for a beef cattle production unit.
- Item Manejo Fitotécnico de Culturas Leguminosas e Oleaginosas(Centro Universitário da Fundação de Ensino Octávio Bastos, 2023-10-27) SOUZA, Cristiano Gonzaga de; SANTOS, Guilherme Miller C.; MARIANO, José Leonardo Castoldi; ROSA, Lucas Ulisses Gomes; SILVEIRA, Marcos Donizete da Costa; SILVA, Rafael Teobaldo da; DEVECHIO, Fernanda de Fátima da Silva; PEDROSO, Rafael MunhozThe integrated project of module 5 of the Engineering course Agronomic EAD involves study units related to physiology and phytotechnical management in the production of large legume crops and oilseeds. The integrated project involves search activities for information (theoretical understanding of the integration of study), practical diagnosis related to all topics discussed in the units for each teacher and technical recommendations for diagnosis carried out, based on a challenge to the group of students. At the end of this integrated project, students are expected to present a vision technique related to the main areas covered in the module, demonstrate resourcefulness when it comes to teamwork.
- Item PLANEJAMENTO DO PROJETO INTEGRADO DO MÓDULO “USO E CONSERVAÇÃO DO SOLO” E “MANEJO E GESTÃO DE RECURSOS FLORESTAIS”(Centro Universitário da Fundação de Ensino Octávio Bastos, 2022-12-13) SOUZA, Cristiano Gonzaga de; SANTOS, Guilherme Miller C.; ROSA, Lucas Ulisses Gomes; SILVEIRA, Marcos D. da; SILVA, Rafael Teobaldo daINTEGRATED PROJECT PLANNING FOR THE MODULE “SOIL USE AND CONSERVATION” AND “FOREST RESOURCE HANDLING AND MANAGEMENT”
- Item Projeto Integrado - Engenharia Agronômica - Controle Fitossanitário - Fazenda Escola UNIFEOB(2024-06-30) ALFREDO, Ana Beatriz; CARVALHO, Aline Maria de; SILVA, Fernando Alberto da; MORA, Luiz Estevão Belli; SILVA, Rafael Teobaldo da; BLUMER, Sílvia; MANÇANARES, Ivan Luis S.A Fazenda-Escola do Centro Universitário UNIFEOB, é um campus universitário dedicado para estudo, pesquisa e desenvolvimento de técnicas e tecnologias voltadas ao agronegócio. Sua estrutura é completa com 150 hectares, de fácil acesso dentro da zona urbana de São João da Boa Vista – SP, além de contar com salas de aula, auditórios, estufa de 100 m² totalmente automatizada, 58 ha de campos de pastagem com cabeças de gado, contêiner de produção de alimentos com destino animal, área irrigada de 10 hectares com pivô central, totalmente cercada, e lavouras de sequeiro.
- Item Projeto Integrado - Engenharia Agronômica - Plantas Daninhas - “Interferências externas na produção agrícola” e “Consultoria agronômica dos discentes (CAD)”(2024-04-30) ALFREDO, Ana Beatriz; CARVALHO, Aline Maria de; SILVA, Fernando Alberto da; MORA, Luiz Estevão Belli; SILVA, Rafael Teobaldo da; SCHEDENFFELDT, Bruna Ferrari; SILVEIRA, Talita Antonia daA propriedade Fazenda Santa Clara localiza-se na cidade de Andradas MG. Sua principal atividade é o cultivo de café O cafeeiro (Coffea sp.) é um arbusto pertencente à família Rubiaceae, gênero Coffea, no qual já se encontram descritas mais de 90 espécies. Destas, cerca de 25 são exploradas comercialmente, sendo que apenas quatro têm importância significativa no mercado mundial: Coffea arabica, conhecido como café arábica; Coffea canephora, conhecido como café robusta, e em menor volume: Coffea liberica e Coffea dewevrei, que produzem o café libérica e o café excelsa, respectivamente.
- Item Projeto Integrado - Engenharia Agronômica - Plantas Daninhas - Interferências Internas na Produção Agrícola - Fazenda Alvorada(2024-11-30) SILVA, Beatriz Carvalho; SANTOS, Diego Jonas dos; ARAUJO, Leonardo Henrique Ferreira de; MARCONDES, Leonel Aparecido; AMARAL, Murilo Henrique; SILVA, Rafael Teobaldo daA Fazenda Alvorada, propriedade do senhor Ricardo Franzini Krauss, fica no distrito de Venda Branca, na cidade de Casa Branca-SP. Área total: 48 Ha. Área de Produção: 40,2 Ha. Cultura: Citros (Laranja Valência). Altitude: 615 metros. O clima ideal para a cultura dos citros são temperaturas amenas, que se encontram entre 23º e 32°C e com uma umidade relativa do ar alta, caso a temperatura se encontre abaixo de 13°C e acima de 40°C, o fruto sofrerá consequências e perdas na produtividade (MATTOS, 2005). Os citros tem uma demanda hídrica na ordem de 900 a 1200 mm, onde devem ser bem distribuídas ao longo do ano (DOOREMBOS & KASSAN, 1979). Em períodos que ocorrem uma alta incidência de sol, calor e chuvas escassas é possível notar os efeitos dessas variações climáticas no pegamento da florada, além de apresentar plantas bastante debilitadas, e posteriormente o abortamento dos frutos na fase de frutificação (BOTEON et al., 2015).