Browsing by Author "HENRIQUE, Fernanda Malachias"
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- Item Nutrição Mineral de Hortaliças(Centro Universitário da Fundação de Ensino Octávio Bastos, 2023-11-30) BUZATTO, André Luiz Betito; BORTOLUCI, Edimar Roberto; HENRIQUE, Fernanda Malachias; SILVA, Flávio José da; GALVÃO, Grazielli Zani; MAGALHÂES, Marcelo Silveira; FARIA, Otávio Fagundes de; CONCEIÇÂO, Vivyan Justi COLLI, Bruna do Amaral BrogioEggplant is the fruit of the solanum melongena plant, native to India. According to some historians, its cultivation began around four thousand years ago as an ornamental plant. It arrived in Europe in the 13th century, via the Arabs of the Iberian peninsula. In regions with a hot climate, the planting season lasts all year round. Eggplant is normally grown in single rows, with spacing varying from 1.2 to 1.5 and from 0.6 to 1.0 between plants. Depending on the variety, the harvest lasts three months or more, from 90 to 110 days after sowing. During harvest, be careful when handling the fruits. They are very sensitive to crushing and damage to tools and other materials. Potassium is essential for the growth, resistance to stress and quality of eggplant fruits, influencing protein synthesis and disease resistance. Calcium contributes to the formation of the cell wall, preventing disorders such as apical rot, regulating soil pH and promoting a healthy root system. Monitoring and adjusting adequate levels of these nutrients in the soil is crucial to optimizing eggplant production and quality.
- Item Projeto Integrado - Engenharia Agronômica - Administração para Engenharia -Torrefação Topo da Serra Ltda.(2024-06-30) BUZATTO, André Luiz Betito; BORTOLUCI, Edimar Roberto; HENRIQUE, Fernanda Malachias; SILVA, Flávio José da; GALVÃO, Grazielli Zani; ALVES, Marcelo Rosarin; MAGALHÃES, Marcelo SilveiraA nossa ideia de empresa é de uma torrefação de café, essa nossa empresa está situada na zona rural do município de Campestre MG, e trata cafés que são cultivados de maneira sustentável, nas áreas de maior altitude da região e adquiridos dos melhores produtores regionais. O maquinário utilizado é atual e proporciona torra e moagem superiores, o que confere sabor e notas sensoriais de excelência.
- Item Projeto Integrado - Engenharia Agronômica - Gestão Ambiental e Econômica - Engenharia, Legislação e Mercado(2024-04-12) BUZATTO, André Luiz Betito; BORTOLUCI, Edimar Roberto; HENRIQUE, Fernanda Malachias; SILVA, Flávio José da; GALVÃO, Grazielli Zani; ALVES, Marcelo Rosarin; MAGALHÃES, Marcelo Silveira; FARIA, Otávio Fagundes deO desafio é escolher uma empresa real pertencente à cadeia do agronegócio, tendo como base a utilização do diagnóstico apresentado nas Unidades de Estudo de “Engenharia, legislação e mercado” e “Gestão econômica e ambiental”. A equipe deve observar os pontos a serem estudados e apresentar evidências do atendimento (ou não) dos critérios analisados.