Repository logo
Communities & Collections
All of DSpace
  • English
  • العربية
  • বাংলা
  • Català
  • Čeština
  • Deutsch
  • Ελληνικά
  • Español
  • Suomi
  • Français
  • Gàidhlig
  • हिंदी
  • Magyar
  • Italiano
  • Қазақ
  • Latviešu
  • Nederlands
  • Polski
  • Português
  • Português do Brasil
  • Srpski (lat)
  • Српски
  • Svenska
  • Türkçe
  • Yкраї́нська
  • Tiếng Việt
Log In
New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
  1. Home
  2. Browse by Author

Browsing by Author "FARIA, Ricardo Alexandre de"

Filter results by typing the first few letters
Now showing 1 - 3 of 3
  • Results Per Page
  • Sort Options
  • No Thumbnail Available
    Item
    Hortaliças e Nutrição
    (Centro Universitário da Fundação de Ensino Octávio Bastos, 2023-11-30) RODRIGUES, Bruna Soares; PAIÃO, João Francisco Canedo; WOLF, João Bonaldi; CRUZ, Júlio Igor da; AGUIAR, Matheus Cipriano de; SIMÕES, Naiane; FARIA, Ricardo Alexandre de; VILLANOVA JUNIOR, Vilson Agostino; CONCEIÇÂO, Vivyan Justi COLLI, Bruna do Amaral Brogio
    Daucus carota, popularly known as carrot, is a plant from the apiaceae family. The name also designates the root of this plant, which is tuberous, orange, with a woody and edible texture. The stem is not very perceptive and is located at the insertion point of the leaves, reaching a length of 30 to 50 cm. Carrots are highly recommended by doctors due to their high nutritional value, being rich in beta-carotene, as well as fiber, minerals and antioxidants. In humans, just 100 grams of carrots is enough to meet the daily vitamin needs.
  • No Thumbnail Available
    Item
    Manejo Fitotécnico de Culturas Leguminosas e Oleaginosas
    (Centro Universitário da Fundação de Ensino Octávio Bastos, 2023-06-30) FERREIRA, Debora Martins; CRUZ, Julio Igor da; AGUIAR, Matheus Cipriano de; FARIA, Ricardo Alexandre de; VILANOVA JÚNIOR, Vilson Agostino; TOMÉ, Adilson Bazotti; COSTA, Caroline Ribeiro
    This work presents an analysis of Fazenda Boa Esperança – Monte Santo de Minas - MG. Total area of 110 hectares, 80 hectares of coffee and 30 hectares of soybeans.
  • No Thumbnail Available
    Item
    Projeto Integrado - Engenharia Agronômica - Gestão Ambiental - Fazenda Baobá
    (2024-05-12) MADEIRA, Eduardo Donizete de Souza; WOLF, João Bonardi; PAIÃO, João Francisco Canedo; CRUZ, Julio Igor da; AGUIAR, Mateus Cipriano de; SIMÕES, Naiane; FARIA, Ricardo Alexandre de; RODRIGUES, Thiago Henrique; VILLANOVA JUNIOR, Vilson Agostino; REZENDE, Wendel Ribeiro de
    A propriedade foi adquirida no ano de 2005, pelo pelo proprietário Arnaldo Vieira, onde, até o fim de 2009, o cultivo do café era realizado no manejo orgânico, visando um café de qualidade e um produto diferenciado, de maior valor agregado, sem o uso de defensivos agrícolas, dessa maneira, preservando o solo, a biodiversidade da lavoura, e poupando a saúde dos trabalhadores. Após uma criteriosa avaliação, foi decidido que o parque cafeeiro deixaria de ser orgânico, passando a ser cultivado no manejo convencional, seguindo os conceitos e procedimentos para não agredir o meio ambiente e a saúde dos funcionários. A decisão foi tomada por vários motivos, entre eles, a falta de mão de obra.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Privacy policy
  • End User Agreement
  • Send Feedback
Repository logo COAR Notify